Garnek żeliwny 3 l NATUR IRON
Opis produktu
Garnek żeliwny 3 l NATUR IRON
NATUR IRON to linia garnków zainspirowana tym, co najlepsze w przyrodzie. Zostały wykonane z odlewanego żeliwa, czyli ze stopu żelaza z węglem. Ten materiał jest ceniony przez wzgląd na swoją trwałość. Nie tylko wytrzymuje długie lata, ale również doskonale trzyma ciepło, co pozwala zaoszczędzić energię. Jego wysoki poziom twardości sprawia, że garnki nie odkształcają się i są odporne nawet na bardzo wysokie temperatury.
Garnek 3 l został pokryty ekologiczną i antyalergiczną emalią, która podwyższa trwałość garnka i niweluje ryzyko powstania rdzy
W jej pokrywce można znaleźć wypustki wspomagające cyrkulacje powietrza i pary wodnej, co w połączeniu z litą konstrukcją sprawia, że na jeszcze dłużej zachowują ciepło. To sprawia, że jest doskonała dla rodzin, które np. spożywają posiłki w różnych godzinach popołudniowych: przygotowany obiad pozostanie ciepły na dłużej, bez konieczności podgrzewania potraw.
System kondensacji pary pozwala na szybsze przygotowanie potraw. Garnek NATUR IRON nadają się na wszystkie typy kuchenek, w tym na kuchenkę gazową i indukcyjną.
Garnek 3 l ma średnicę 21cm. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania śniadań (np. gotowania jajek czy kiełbasek), a także obiadów.
Można ugotować w nim ryż lub sos. Dobrze nada się również do odgrzewania posiłków z poprzedniego dnia.
Garnek NATUR IRON nadaje się do używania w piekarniku.
Sprawdzi się do przygotowania zapiekanych gołąbków, mniejszego ciasta czy nawet do wypieku własnego, niewielkiego bochenka chleba. To sprawia, że jest również doskonałym wyborem dla singla lub pary, którym zależy na mniejszych porcjach oraz ograniczeniu liczby naczyń potrzebnych w kuchni.
Żeliwne naczynia można myć w zmywarce, jednak regularne czyszczenie w niej może doprowadzić do pewnego zmatowienia zewnętrznej powłoki emaliowanej. Dlatego też zalecane jest ręczne czyszczenie garnka..
Waga: 3,21kg.
W tej kategorii znajdziesz również
Nowości
Sprawdź nasze polecane produkty, które uczynią wspólne gotowanie i jedzenie posiłków niezwykle przyjemnym i radosnym.